Sıkça Sorulan Sorular

Kimler İTÜ MAGNET'te yer alabilir?

İTÜ Magnet içerisinde şirketleşme aşamasını tamamlamış “Girişimci Firmalar”, teknoloji odaklı çalışan “Girişimciler” ve uzman oldukları alanlarda girişimci firmalara (starup) ve girişimcilere katkı sağlamayı amaçlayan, girişimcilik ekosisteminin parçası olan “Katılımcılar” bulunuyor.

Başvuru kriterleri var mı?

Paylaşımlı ve sabit koltuk üyeliğini içeren İTÜ MAGNET standart paket (7/24 kullanım) ileri aşamadaki girişimciler ve girişimci firmaların kullanımına sunuluyor. Bu nedenle başvuran girişim ve girişimcilerin

  • ürününün hazır olmasını
  • pazara çıkmış olmasını veya satışla ilgli ön sözleşme veya niyet mektubu almış olmasını
  • yüksek büyüme potansiyeline sahip teknoloji odaklı bir ürününe sahip olmasını
  • bu teknoloji odaklı ürünün Ar-Ge niteliğine sahip olmasını
  • tercihen pazarda başarı şansını arttıracak bir fikri mülkiyet veya ticari sır barındırmasını
  • ortak bir çalışma ortamında birlikte çalışma, karşılıklı fayda üretme ve paylaşmaya hazır olmasını
  • İTÜ MAGNET ‘in sosyal ortamını zenginleştirmesini bekliyoruz.

Akşam ve Hafta sonu paketi yukarıda belirtilen kriterleri sağlayan bu çerçevede gerçekleştireceği çalışmaları akşam ve hafta sonu yapmak isteyen girişimciler için uygun.

 

Tüm bunların yanında Katılımcı olarak yapılacak başvurular sonucunda İTÜ MAGNET’teki girişimcilerle bir araya gelecek kişilerin buradaki girişimilik ekosistemini zenginleştirmesi ve girişimcilere katkı sağlaması temel beklentimiz. Bu nedenle Katılımcı olarak başvuranların

  • İTÜ MAGNET girişimcilerine ve ortamına destek olma konusundaki tutumu
  • daha önce girişimcilik ekosisteminde yaptığı benzeri katkılar

değerlendirme kurulu tarafından incelenerek başvuru kabulüne karar verilir.

Kriterler

Daha fazla bilgi için iletişime geçiniz.

Başvuru süreci nasıl işliyor?

İlk olarak Web sitesinde uygun profilin altında bulunan başvuru formunun doldurmanız gerekiyor. Bu ön başvuru değerlendirildikten sonra ön elemeyi geçen başvuru sahipleri kendilerini/şirketlerini, projelerini/ürünlerini anlatacakları sözlü sunum için davet ediliyorlar. Bu aşamayı geçen başvuru sahiplerinin İTÜ ARI Teknokent’e Ar-Ge projeleriyle ilgli başvuru yapmaları ve geçerli bir Ar-Ge puanı almaları gerekiyor. Bunun sonrasında sözleşme imzalayan firmalar İTÜ MAGNET ailesine katılıyor.

Üyeliğim hangi hizmetleri içeriyor?

Paylaşımlı üyeyseniz bu profildeki İTÜ MAGNET’liler için ayrılan koltukları kullanabilirsiniz. Sabit üyelerimiz içinse sadece kendi kullanımlarına ayrılmış bir koltuk ve keson bulunuyor. Ayrıca tüm İTÜ MAGNET’lilere şu hizmetleri sunuyoruz: 7/24 ofis kullanımı, telefon kabini, toplantı locası, video wall ve etkinlik alanı, sunum sahnesi, yüksek hızlı internet, kolay ulaşım, kafeterya, açık hava/kış bahçesi, yazıcı ve tarayıcı hizmeti, girişimcileri destekleyen etkinlikler, seminer dizileri. Belirli sayıda ve farklı boylarda kişisel dolaplar, ayrıca ihtiyaç duyan üyelerimizin ücretli aylık kullanımına açıktır.

Başvuru Süreci

Daha fazla bilgi için iletişime geçiniz.

İTÜ MAGNET’te nasıl bir ofis ortamı var?

İTÜ MAGNET’in büyük bölümü fiziksel engellerin olabildiğince az bulunduğu, içerisinde yer alan herkesin iletişimini kolaylaştıran ve böylece farklı profillerdeki kişilerin etkileşiminden doğacak sinerjiyi arttırmayı hedefleyen açık ofisten oluşuyor. Özel konuşma ve toplantı ihtiyaçlarını 10 toplantı salonu, 2 toplantı locası ve 2 telekonferans kabini ile gideriyoruz. Ayrıca İTÜ MAGNET içerisinde kapalı ofislerin bulunduğu ve bu ofisleri birbirine bağlayan etkileşim alanlarının olduğu bir bölüm de mevcut.

Özel telefon görüşmeleri yapabileceğim alanlar var mı?

Özel telefon ve telekonferans görüşmeleriniz için İTÜ Magnet’te 2 adet konuşma kabini bulunuyor. Telefon görüşmeleriniz için kafeterya ve dört mevsim bahçesini kullanabilirsiniz. İTÜ MAGNET’in genel alanlarını kullanırken, lütfen başkalarının haklarına saygı göstermeyi unutmayınız.

Ziyaretçilerimi ve misafirlerimi ağırlayabilir miyim?

İTÜ MAGNET içinde bulunan rezervasyon ile kullanabileceğiniz toplantı odalarında, ortak alandaki kafeteryada, dört mevsim bahçesinde ve ikili görüşmeleriniz için tasarlanmış özel ses yalıtımlı iletişim alanlarında ziyaretçilerinizi ve misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz.

İTÜ MAGNET’te kamuya açık etkinlik düzenleyebilir miyim?

Evet, İTÜ MAGNET’in içinde İTÜ MAGNET’in misyonuna uygun etkinlik düzenleyebilirsiniz. Ancak bunun için, planlanan etkinliğin içerik, amaç ve kapsamını yazılı olarak beyan edip, İTÜ ARI Teknokent’ten izin almalısınız.

İTÜ MAGNET’te yiyecek-içecek alabileceğim ve/veya hazırlayabileceğim bir yer var mı?

İTÜ MAGNET içerisinde bulunan mikro marketten, mutfak imkanlarından, ARI 4 Binası kafeteryasından veya İTÜ kampüsü içerisinde diğer restoran ve kafelerden faydalanabilirsiniz. İTÜ MAGNET mutfağını kullanırken, koku, duman ve gürültü yaparak başkalarını rahatsız edebilecek gıda ve hazırlık işlemlerinden lütfen sakınınız.

Molalarda neler yapabilirim?

İTÜ MAGNET’te çay-kahve içip rahatlayabileceğiniz bir kafeterya alanı ve güzel bir dört mevsim bahçesi bulunuyor. Ayrıca yeşillikler içerisindeki kampüs alanlarında yürüyüş yaparak temiz havanın tadını da çıkarabilirsiniz.

Toplantı salonları nasıl kullanılıyor?

İTÜ MAGNET’te çeşitli büyüklüklerde 10 adet toplantı salonunu bulunuyor. Bu toplantı salonlarından rezervasyon yaptırarak faydalanabilirsiniz. Ayrıca İTÜ MAGNET’te bulunan her bir koltuğunuz için aylık 4 saat ücretsiz toplantı salonu kullanma imkanınız var. Bu süreyi aşan kullanımlar için yapılan fiyatlandırma ile ilgili bilgiyi İTÜ MAGNET yetkililerinden alabilirsiniz.

İmkanlar

Daha fazla bilgi için iletişime geçiniz.

İTÜ MAGNET üyeliğimi istediğim zaman sonlandırabilir miyim?

Evet. İTÜ MAGNET üyeliğinizi dilediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

İTÜ MAGNET'te istediğim kadar kalabilir miyim?

İTÜ MAGNET’te girişimci firmalarla 6 aylık sözleşmeler yapılıyor ve bu süre toplamda en fazla 3 yıla kadar uzatılabiliryor. İTÜ MAGNET’ten yararlananlar diledikleri zaman üyeliklerini sonlandırabilirler.

Üyeliğim hangi hizmetleri içeriyor?

Paylaşımlı üyeyseniz bu profildeki İTÜ MAGNET’liler için ayrılan koltukları kullanabilirsiniz. Sabit üyelerimiz içinse sadece kendi kullanımlarına ayrılmış bir koltuk ve keson bulunuyor. Ayrıca tüm İTÜ MAGNET’lilere şu hizmetleri sunuyoruz: 7/24 ofis kullanımı, telefon kabini, toplantı locası, video wall ve etkinlik alanı, sunum sahnesi, yüksek hızlı internet, kolay ulaşım, kafeterya, açık hava/kış bahçesi, yazıcı ve tarayıcı hizmeti, girişimcileri destekleyen etkinlikler, seminer dizileri. Belirli sayıda ve farklı boylarda kişisel dolaplar, ayrıca ihtiyaç duyan üyelerimizin ücretli aylık kullanımına açıktır.

Hangi tip üyelik seçenekleri bulunuyor?

7/24 kullanımı kapsayan Standart Paket var. Bu paketin içerisinde “Paylaşımlı” ve “Sabit” olmak üzere iki tip seçenek var. Paylaşımlı üyeler, bu üyelik tipi için ayrılmış ve İTÜ Magnet’e geldikleri anda boş olan masalardan istediklerini kullanabiliyorlar. Sabit üyeliği bulunan İTÜ Magnet’lilerin ise kendilerine özel olarak ayrılan masa ve kesonları bulunuyor. Bunun dışında Akşam ve Hafta sonu paketi var. Bu paketteki üyeler hafta içi akşam 19:00’dan sabah 7:00’a kadar ve hafta sonu diledikleri zaman İTÜ Magnet’teki paylaşımlı masaları kullanabiliyorlar.

Üyelik

Daha fazla bilgi için iletişime geçiniz.

İTÜ MAGNET'ten ne ölçekte hizmet alabilirim?

Standart paket (7/24 kullanım) dahilinde bir girişimci firmaya en fazla 8 koltuk hizmeti, girişimci gruba 4 koltuk hizmeti ve şirket olarak başvuran katılımcılara 6 koltuk hizmeti sunulabilir.

İTÜ MAGNET’te 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kanunundan yararlanabilir miyim?

4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kanunundan faydalanmak için yapılacak başvuru İTÜ MAGNET başvuru ve Değerlendirme Kurulu sürecinden farklıdır. İTÜ MAGNET’e uygun bulunan girişimci firmalar ayrı bir başvuru ve hakem süreci bulunan 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kanundan faydalanmak için başvuru yaparlar ve buradan geçerli bir Ar-Ge puanı almaları halinde bu İTÜ MAGNET’e girebilirler ve kanunun getirdiği avantajlardan yararlanabilirler.

İTÜ MAGNET’in çalışma saatleri nasıl?

Standart paket dahilinde İTÜ MAGNET’İ 7\24, Akşam ve Hafta sonu paketi dahilinde ise hafta içi akşam saat 19:00’den sabah saat 7:00’ye kadar ve hafta sonu dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Paylaşımlı ve açık ofis kullanırsam özel eşyalarımı nerede muhafaza edebilirim?

İTÜ MAGNET’lilerin kullanımı için farklı boy ve ebatlarda kilitli dolaplar kullanıma sunulmuştur. İTÜ MAGNET içerisindeki donanım girişimcileri için özel tasarım keson ve dolaplar hazırlanmıştır. ITU MAGNET paylaşımı ve açık bir topluluk olduğu için, kendinizin ve başkalarının kullanım imkanlarını engellememek ve güvenlik için lütfen değerli eşyalarınızı kontrolsüz bir şekilde bırakmayınız. Kontrolsüz bırakılan eşyalar periyodik olarak paylaşımlı alanlardan toplanarak güvenlik altına alınacaktır.

Diğer

Daha fazla bilgi için iletişime geçiniz.