Magnetlilere Sorduk: Vsight
“Magnetlilere Sorduk” röportaj serimizden herkese merhaba! İTÜ Magnetli firmalarımıza yer verdiğimiz röportaj serimizin yeni konuğu; artırılmış gerçeklik tarafından desteklenen uzaktan servis ve iş birliği platformu olan Vsight. Sorularımızı, firmanın kurucu ortağı Cihat Kahraman yanıtladı.
Kendinizi ve girişiminizi tanıtır mısınız?
Merhaba, ben Cihat Kahraman, VSight’ın kurucu ortağı ve CEO’suyum. VSight olarak, artırılmış gerçeklik tarafından desteklenen uzaktan servis ve iş birliği platformuyuz. Endüstriyel şirketlerin sorunlarını daha hızlı tespit etmeleri ve çözmeleri için saha teknisyenlerinin, ekspere kolay erişmesini ve gerçek zamanlı destek almasını sağlayan bir SaaS uygulaması olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.
“Bu alandaki maliyeti yüksek probleme çözüm sunma isteği, çıkış noktamız oldu.”
VSight’ı kurmanızda ne etkili oldu, fikrinizin çıkış noktası nedir?
Firmalara, üretim hattında oluşan ve anında çözülemeyen arızalardan dolayı bu süreçte dakikada 20 bin euro’yaya yakın masraf oluşuyor. Normalde eksperler, sadece bu arızaları çözebilmek için farklı lokasyonlardaki fabrikalara seyahat etmek zorundalar, bu da oldukça masraflı bir süreç. VSight Remote ile, dünyanın neresinde olursa olsun eksperlerle saha çalışanlarını anında birbirine bağlayarak onlara bu süreci en kısa sürede ve en az kayıpla atlatmaları için bir köprü oluşturuyoruz. Bu sayede bilgiye erişimin önündeki sınırları kaldırıyoruz diyebiliriz. Bu da bizim için en büyük mesleki tatmin noktası.
VSight olarak sizi rakiplerinizden ayıran en temel özellik nedir?
İki temel özelliğimiz var; ilki uygulamamızın zor şartlarda çalışan saha elemanları düşünülerek geliştirilmiş çok fonksiyonlu bir araç olması, diğeri ise yazılım tarafında müşterilerimizin taleplerine seri bir şekilde cevap vermemiz.
VSight’ın öne çıkan noktası sizce nedir?
Bizi öne çıkaran nokta, kullanıcı odaklılığımız ve kolay kullanılabiliyor olmamız. Bu konuya çok yatırım yapıyoruz. Baştan sona VSight Remote, onu kullanacak olan mühendislerin ihtiyaçları ve teknisyenlerin kullanıcı deneyimi göze alınarak tasarlandı. Bu da ürünün kullanılabilirliğini ve entegrasyonunu kolaylaştırıyor.
“Ekibimiz, bizim en önemli varlığımız ve hata yapmak, bizim için öğrenmenin bir parçası.”
Ekibinizi ve kendinizi geliştirmek için nasıl bir yol izliyorsunuz?
Şu an 22 kişilik genç bir kadromuz var ve ekibimiz bizim en önemli varlığımız. Şirket kültürünü her zaman ön plana çıkarırken, ekibimizin gelişimi için eğitim ve motivasyon ihtiyaçlarına yönelik programlar geliştiriyoruz. Gelişimlerine ve motivasyonlarına katkıda bulunmak için onlarla birlikte hareket ediyoruz. Aynı zamanda öğrenme ve iş yapış süreçlerine katkıda bulunması için çalışanlarımızı inisiyatif almaları yönünde teşvik ediyoruz. Hata yapmak bizim için öğrenmenin bir parçası.
Günlük okumalarınızı hangi platformlar üzerinden yapıyorsunuz?
En sık takip ettiğim kaynaklar TechCrunch ve artırılmış gerçeklik forumları. Aynı zamanda şirket olarak üye olduğumuz dernek ve oluşumların kaynaklarını sürekli takip etmeye çalışıyorum.
“Çeviklik ve farklı alanlarda yetkinlik, girişimciler için olmazsa olmaz.”
Sizce bir girişimcide olması gereken en önemli özellik nedir?
Girişimcinin, piyasa dinamiklerine göre hızlı hareket etmesi ve birden fazla farklı konuda yetkinliği en derinine kadar öğrenip uygulaması çok önemli ve bu iki noktanın, girişimcileri bir adım öne attığını düşünüyorum.
“Globalde başarı hikayesi yazıyoruz!”
VSight olarak, yatırımcı neden sizin girişiminize yatırım yapmalı?
Global bir başarı hikayesi oluşturuyoruz. En çok müşterimiz, girilmesi zor bir pazar olan Almanya’da bulunuyor. 29 farklı ülkeden 140 müşterimiz ve 16 satış partnerimiz var. Platformumuz üzerinden müşterilerimiz yıl içinde birçok oturum gerçekleştiriyor ve artırılmış gerçekliği iş süreçlerinin bir parçası haline getiriyorlar. En son 2021 yılının ağustos ayında Startup Wise Guys, Estonian Business Angels, ve Cocoon Ventures’tan 775 bin euro’luk bir yatırım aldık. Bu yatırım ile Avrupa piyasasında pazar payımızı daha da artırmayı hedefliyoruz.