Magnetlilere Sorduk: Hızlıçeviri
“Magnetlilere Sorduk” röportaj serimizden herkese merhaba! İTÜ Magnetli firmalarımıza yer vereceğimiz röportaj serimizin konuğu; profesyonel çevirmenlerin uzmanlığını verimli proje yönetimi ve modern teknolojiyle birleştiren Hızlıçeviri. Sorularımızı, firmanın Genel Müdürü Serkan Haşlak yanıtladı.
Kendinizi ve Hızlıçeviri’yi tanıtır mısınız?
Merhaba, ben Serkan Haşlak. Online çeviri hizmeti sunan Hızlıçeviri maceram 2013 yılında başladı. Bir girişimci olarak satıştan pazarlamaya, finanstan ürün yönetimine kadar şirketin ihtiyacı olan her alanda tecrübe sahibi oldum ve aktivitelerini bizzat yönettim. Şu anda kurucu olarak ağırlığımı pazarlamaya vermiş bulunuyorum.
“Türkiye’de çeviri süreçlerini hızlı, kaliteli ve şeffaf bir hale getirme misyonuyla yola çıktık”
Hızlıçeviri’yi kurmanızda ne etkili oldu, fikrinizin çıkış noktası nedir?
Fikrimizin ilk çıkış noktası, yurt dışında yaşayan abimin ihtiyacı olan doküman çevirisinde klasik tercüme bürolarıyla olan süreci e-posta üzerinden yürütmesi ve tam bir şeffaflık görememesi oldu. Türkiye’de çeviri süreçlerini hızlı, kaliteli ve şeffaf bir hale getirme misyonuyla Hızlıçeviri yolculuğuna adım attık.
Hızlıçeviri olarak sizi rakiplerinizden ayıran en temel özellik nedir?
Bu soruya en net şekilde 3 özellik ile cevap verebilirim: Hız, kalite ve şeffaflık. Hesap verilebilirliğimiz onlineda olduğumuz için diğer firmalara göre oldukça yüksek. Bu durum, bizim sorumluluğumuzu artırmasının yanı sıra müşterilere yansıyor, böylece hız ve kalite açısından da güç kazanıyoruz.
Hızlıçeviri’nin öne çıkan noktası sizce nedir?
En öne çıkan noktamız, ölçeklenebilir olmamız ve hızlı aksiyon alabilmemiz. Bir müşterimizin ihtiyacı olan herhangi bir probleme, hızlı bir şekilde ve kısa sürede çözüm üretebiliyoruz.
“Müşterilerimizden aldığımız geri bildirimler, en büyük itici gücümüz.”
Ekibinizi ve kendinizi geliştirmek için nasıl bir yol izliyorsunuz?
Hızlıçeviri olarak, düzenli müşteri görüşmeleri yapıyoruz ve böylece müşterilerimizin sorunlarını tespit ediyoruz. Bu süreç, aldığımız geri bildirimlerin etkisiyle otomatik olarak bizi eksik olduğumuz alanlarda kendimizi geliştirmeye itiyor. Buradaki itici gücümüz ise müşterilerimiz diyebilirim.
“Ekip olarak, bilgiye ulaşabilme kasımız son derece güçlü!”
Günlük okumalarınızı hangi platformlar üzerinden yapıyorsunuz?
İhtiyacımız olan bilgiye Google üzerinden ulaşıyoruz, spesifik bir kaynak belirtemem. İhtiyacımız olan bir e-kitap ise tüm çalışanlarımız Amazon’dan istediği kitabı alabiliyor; bir eğitimse, şirket olarak bunu da sağlıyoruz; bir blog yazısıysa zaten internette sonsuz kaynak bulunuyor. Burada önemli olan, ihtiyacımızı bilmek ve bunu araştırmak. Bilgiye ulaşabilme kasımız son derece güçlü!
“Girişimciler inovasyonun ve pazarlamanın gücünü iyi kavramalı!”
Sizce bir girişimcide olması gereken en önemli özellik nedir?
Bence, inovasyon ve pazarlama girişimciler için öne çıkan ilk iki özellik. İnovasyon, sunduğunuz hizmet veya üründe sürekli üst düzey olmanızı sağlar. Pazarlama ise bu inovasyonu müşteriye ulaştıracağınız yegâne kanaldır. Bu ikisi olmadan bir girişimin sürekli ölçeklemesinin zor olduğunu düşünüyorum.
Hızlıçeviri olarak yatırımcı neden sizin girişiminize yatırım yapmalı?
Hızlıçeviri olarak, çok dinamik bir ekibe sahibiz; ekip arkadaşlarımıza ise kendini ve şirketi sürekli geliştirme kültürü aşılıyoruz. Buna, müşteri odaklılığı da eklediğimizde bir yatırımcı için son derece cazip şirket haline geliyoruz.